Hrană pentru albine – magazin apicol online

Importanța albinelor pentru planetă și sănătatea noastră

Te-ai gândit vreodată ce rol au albinele? De ce oare Albert Einstein a spus că dacă albinele ar dispărea complet, omenirea ar mai avea doar patru ani de trăit? Pare o afirmație drastică, dar din păcate cercetătorii consideră că este cât se poate de adevărată.

În cadrul unei întruniri, Institutul Earthwatch a declarat că albinele sunt cele mai importante ființe vii de pe această planetă. Puține persoane știu că albina este o insectă inteligentă.

Starea mediului înconjurător, ce depinde în mare parte de acțiunile noastre, ne afectează în mod direct sănătatea noastră.

Micile insecte ne oferă indicii despre sănătatea mediului înconjurător. Prin prezența lor într-un anumit loc ne arată că acel loc este nepoluat și curat. Specialiștii au descoperit că există în lume peste 20.000 de specii de albine.

Albinele din întreaga lume au de suferit din cauza lipsa locurilor sigure pentru cuiburi, lipsa florilor, dispariția trifoiului și a lucernei, apariția infecțiilor de tip fungicid și bacteriene,  utilizarea necontrolată a pesticidelor care au impact negativ asupra polenizatorilor, schimbarea climei, distrugerea habitatelor și a numărului în scădere al apicultorilor.

De ce sunt importante albinele?

Albinele sunt foarte importante deoarece prin simpla lor hrănire, polenizează florile, fructele, legumele și chiar lucerna pe care o dăm animalelor.

Când se hrănesc, albinele mută polenul de la o plantă la altă, fertilizând plantele, astfel încât să poată fi posibilă producerea fructelor și legumelor. Albinele își iau proteinele din polen și carbohidrații din nectar.

Dacă albinele ar înceta să existe, plantele nu s-ar mai reproduce, iar noi am pierde o mare parte din hrană, care ne asigură existența pe pământ.

În concluzie, dacă albinele n-ar mai poleniza echilibrul ecosistemului ar fi afectat considerabil.

Vrei să te faci apicultor?

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii consumă mierea produsă de albine. Domesticirea albinelor a avut loc încă de la începuturile civilizației.

Deși poate părea o meserie ușoară, apicultura nu este deloc așa. Pentru a fi apicultor este nevoie de multă muncă și cheltuieli variabile.

Sfaturi pentru a deveni apicultor

Te-ai gândit serios să te faci apicultor dar nu ai știut exact de unde să începi? În continuarea acestui articol îți voi prezenta câteva sfaturi pentru a ajuta un începător să practice apicultura.

Află totul despre viața albinelor în stup

Înainte să practici apicultura e bine să te documentezi. Citește despre obiceiurile albinelor și cum le poți oferi un trai mai bun. Albinele au și ele lumea lor pe care orice apicultor e bine să o cunoască și să o respecte.

Poți citi fie cărți apicole care te pot ajuta să întelegi mai bine rolul albinelor în mediul înconjurator sau poți citi totul despre albine pe internet. E alegerea ta!

Cumpără echipamentul necesar

Pe lângă familia de albine mai trebuie să cumperi și echipamentul necesar. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le cumperi de la început:

– stup de lemn, rame și accesorii;

– combinezon apicol;

– mănuși apicole;

– afumatoare;

– colector polen;

– centrifuga apicola;

– bazin pentru miere;

– tratament și medicamente;

– hrană albine;

Dacă familia de albine nu are suficientă hrană pentru a supraviețui, apicultorul este nevoit să cumpere hrană pentru albine de la magazin apicol.

Din cauza lipsei de hrană, poate muri întreaga familie de albine. Dacă apicultorul obervă că albinele sunt slăbite trebuie să înceapă să le hrănească.

Beefonda este o hrană pentru animale ce poate fi folosită pe toata durata anului, exceptand doar perioada de vară, când se produce mierea.

Turta pentru albine conține 40% fructoza, 54% dextroza, 3% trioza, 2% maltoza, 2,5ml Nozevit, 1% alte zaharuri.

Înainte de a hrăni albinele este indicat să se citească instrucțiunile de pe ambalaj.

Unul dintre cele mai folosite produse pentru hrana albinelor de către apicultori este hrana proteică Ultra Bee Premium.

Administrarea produsului în timpul iernii ajută la creșterea și dezvoltarea armonioasă a puietului. Totodată, asigură o stare bună de sănătate albinelor.

Administrarea produsului în timpul primăverii ajută puietul să se dezvolte fără carențe de proteină. Albinele lucrătoare vor depune eforturi mai mici datorită drumului scurt pe care îl au de parcurs, prelungindu-și viața și activitatea.Mai multe detalii despre hrana albinelor vă poate oferi un magazin apicol care este autorizat să vândă aceste produse.

Magazinul apicol apis-blaj.ro îți stă la dispoziție pentru a te ajuta cu sfaturi privind cumpărarea echipamentului necesar dar și hrana albinelor.

Date de contact: 40-745-582-990 / +40-0758-083-784  e-mail: apis.blaj@gmail.com