Cum să te ascunzi eficient în mediul online

Acest articol a fost scris cu mai bine de doi ani în urmă, de către Simon Cirstoiu, el se adresează atât celor tehnici dar și celor non-tehnici, cu toate că are ceva vechime, el este încă de actualitate și cred că este util oricărei persoane care dorește ca activitățile sale pe internet să ramână anonime. Enjoy!

Salut tuturor, de multă vreme doresc să scriu acest tutorial și l-am tot amânat din diverse motive.
M-am decis să scriu acest mic topic pentru a lămuri și a îi îndruma pe cei mai puțini introvertiți în tainele vpn-urilor și protecțiilor.

Am observat o foarte mare cantitate de topicuri cu informații tâmpite, și nu spun tâmpite doar pentru ca îmi place să jignesc persoanele din jurul meu, dar acele persoane care dau sfaturi cretine merită împușcate, deoarece, bazându-te pe sfaturile lor, poți sfârsi în pușcărie, sau cu identitatea compromisă deoarece un X retard ți-a sugerat să iei vpn de la hidemyass sau orice alt provider.

Mulți vă întrebați, ok, păi și ce vpn ar trebui să folosesc, ce fel de infrastructură ar trebui să aleg, cum să o setez și care sunt riscurile să mi se dezvăluie adevarata identitate în spatele unui asemenea sistem, iar răspunsul la acest lucru am să îl dau în acest articol.
Pentru cei ce nu știu ce înseamnă un VPN, server, Tunnelier, RDP, Proxy, Tor am să detaliez mai jos:

VPN = Virtual Private Network
RDP = Remote Desktop Protocol
Proxy = Proxy Server
Tunnelier aka tunneling = Tunneling
Server = Server Computing
TOR = The Onion Router

Pentru alte acronime puteți consulta wikipedia sau google cu plăcere, și vă sfătuiesc să întelegeți cât de cât aceste sisteme înainte de a vă creea un sistem propriu.

Mulți vă întrebați, ok, până aici e clar, dar ce vpn ar trebui să folosesc, cine păstrează și cine nu păstrează loguri, asta este greu de spus, atâta vreme cât eu nu dețin access la sistemele lor, nu vă pot spune cu certitudine cine și cine nu tine loguri, dar atât din experiența mea cât și din experiența cunoscuților mei, vă pot spune cine sunt mai buni, de asemenea au fost persoane care au făcut research mai amplu în acest domeniu, și am postat un articol acum ceva vreme concentrat pe acest subiect

AICI veți găsi acest articol în care a fost făcut un mic review la cele mai folosite vpn-uri, dar noi o să ne îndreptăm către altceva în continuare.

Ce avem nevoie pentru un sistem eficient:
VPN, RDP (windows server), tunneling, Server linux, tor.
RDP Recomandat = hacked ones sau dacă vreți, puteți cumpăra unul de la orice offshore seller, cu condiția ca plata să fie făcută prin btc, și să nu ceară informații personale, sau dacă cer, să oferiți informații false.
Tunnelier = orice server linux (hacked sau vps) aici e mai mult de muncă pentru a-l seta în așa manieră încât să nu păstreze loguri.

TOR = https://www.torproject.org/download/download.html.en
Privazer = Free PC cleaner
Înainte de a începe în a explica cum să setați propriul sistem trebuie să specific faptul că trebuie să fiți foarte atenți ce informații dezvăluiți în momentul în care sunteți conectat la sistem, sub nici o formă nu trebuie să accesați site-uri de socializare pe care le-ați mai accesat și înainte de a seta sistemul, nu vă logați cu usere pe care ați mai fost logat înainte, ci pur și simplu vă creeați o nouă identitate care ramâne în sistem, sub nici o formă nimic nu trebuie să iasă din sistem în real life și nici invers.

Mai pe înțelesul tuturor, nu accesezi skype, facebook, twitter, forumuri, mailuri, messengeruri, pe care le accesezi în mod frecvent sau care le-ai accesat vreodată înainte de a seta sistemul.
Deci, să începem cu setarea sistemului:

1)Downloadăm și instalăm Privazer
a) Aveți grijă cum setați privazer, la instalare, bifați Advanced User, și setați-l să șteargă tot, înainte de prima scanare, duceți-vă la setări și setați ștergerea datelor cu minim 3 pass-uri (orice algoritm vreți voi dar să fie cu 3 5 sau 7 passuri)
b) Scanați și ștergeți toate urmele din PC.

2) Downloadăm tor
a) După ce downloadăm și instalăm tor, creem o nouă adresă de email, care ulterior va fi folosită în cadrul sistemului
b) De preferat să avem o cartelă sim prepayd nouă cumpărată de la o tarabă, și un telefon antic și de demult, ex nokia 1100, nokia 3310, sau orice model antic, sub nici o formă nu o să introducem vreodată cartela respectivă într-un iphone, smartphone sau alte căcaturi, iar telefonul care o să-l folosiți la primirea sms-urilor, nu sunați niciodată de pe el, nu primiți apeluri, nu dați numărul nimănui, și mai ales să nu fie un telefon pe care l-ați mai folosit înainte, să fie un telefon cumpărat de pe la vreun bișnitar.
c) După ce am deschis tor, intrăm și ne facem un cont de WMZ (WebMoney)
Folosim adresa de email creeată mai devreme cu TOR, și care sub nici o formă nu o sa fie accesată vreodată în alt mod decât din sistem, iar numărul de telefon care l-ați luat, o să fie necesar pentru activarea contului de webmoney și ulterior pentru confirmarea tranzacțiilor. La webmoney folosiți nume rusesști, iar pe Google găsiți o mie și una de pașapoarte rusești, astea o să vă trebuiască, deoarece este posibil ca cei de la webmoney să vă ceară o copie de pe pasaport, iar când vă înregistrați folosiți datele din acel pașaport, nume adresa etc.
d) Ca să încărcați contul de WMZ cu bani, puteți merge la aparatele tip qiwi sau cum dracu le spun (sunt niște automate amplasate prin mall-uri sau magazine, care oferă posibilitatea de a-ți încarca contul de WMZ cu cash, și vă sugerez să folosiți doar acele aparate pentru a vă încărca contul, sub nici o formă nu transferați bani din paypal sau prin card, sau prin bancă.
e) Să spunem că am creeat contul de WMZ și avem bani în el, e timpul să mergem la următorul pas.

3) Cumpărăm VPN-ul pe care bine înțeles îl plătim cu WMZ (atenție, nu țineți cartela sim introdusă în telefon mai mult de 2 minute, adică, după ce webmoney vă spune să introduceți codul primit prin sms, mai asteptați 5 minute, introduceți cartela în telefon, primiți codul trimis prin sms de către webmoney, după care închideți telefonul și scoateți cartela)
a) Downloadați OpenVPN și VPN Protector, care sunt oferite și pe site-ul de unde achiziționati vpn-ul, iar ei vă explica pas cu pas cum să vă instalați și setati vpn-ul, ATENȚIE TOATE ACESTEA TREBUIESC FĂCUTE DIN TOR contul de wmz, căutarea pașaportului, creearea email-ului, cumpărarea vpn-ului o faceți prin TOR.
b) Alegeți mereu funcția de DOUBLE VPN.
c) Dupa ce ați instalat VPN-ul, puteți merge mai departe,
ATENȚIE, țineți în permanență VPN Protector activat, țn caz că pică vpn-ul sau conexiunea la internet, VPN Protector-ul va opri orice conexiune la internet pentru a vă proteja identitatea, în acel moment, deconectați-vă de la internet (scoateți cablul de net din pc sau dezactivați wireless-ul pentru laptopuri, închide-ți orice aplicație sau program care e conectat la internet, da-ți un scan/clean cu privazer, restartați pc-ul și relogați-vă pe VPN.

4) Cumpărăm RDP-ul sau obținem un RDP hackuit de la vreun băiat, evitați pe cat posibil cele hostate în USA și concentrați-vă pe Suedia, Germania sau Rusia.
a) Pe rdp downloadăm tor, și setăm tunnelier-ul
b) Pentru a seta tunnelier-ul aveți AICI un tutorial.

Sistemul final trebuie să arate cam așa pentru activitațile mai sensibile:

PC tău > Double VPN+Protector > RDP > Tunnelier > TOR > Internet browsing (web)
Sau
PC tău > Double VPN+Protector > RDP > Tunnelier > Aplicații (ex, jabber, programe, etc)

Pentru a vă verifica ip-ul o puteți face pe check2ip.com (full scan)

De asemenea trebuie să folosiți pe propriul PC cât și pe RDP Firefox, fără nici un addon și fără funcția de java sau javascript, care vă pot compromite identitatea, de preferat să folosiți doar browserul de la TOR.
Privazer trebuie să fie instalat și pe RDP și de fiecare dată când terminați activitatea, să dați un scan/clean, atât pe rdp cât și pe propriul PC (mai ales pe propriul PC)

În caz că am uitat ceva, și cu siguranță am uitat, am să adaug ulterior, cei ce au sfaturi le pot formula, cei ce au sfaturi tâmpite abțineți-vă să nu vă înjur, că din cauza la idioți ca voi au sfârșit persoane cu dosare sau mai rău.

Și ultimul lucru este următorul, nici un sistem de pe planetă nu te poate proteja de prostia umană, deci, în concluzie dacă ești prost, stai acasă, pentru ca mai devreme sau mai târziu o să calci strâmb, o să uiți să ștergi un log, sau să eviți un pas din sistem sau o să accesezi un cont ceva, și-ți vei compromite identitatea, din păcate pentru prostie nu am soluție încă.

Regards,

Autor:Simon Cirstoiu

Sursa:Hackyard