De ce sa alegi cursuri de programare – top 5 motive

Job-ul de programator a devenit unul dintre cele mai cautate la ora actuala. Cum cererea pe piata este destul de consistenta, exista multe persoane care iau in considerare varianta reorientarii profesionale. Iata care sunt cele mai importante 5 motive pentru care numarul celor care aleg sa urmeze cursuri de programare este in continua crestere.

1. Salariu motivant

Comparativ cu alte joburi, meseria de programator se dovedeste a fi considerabil mai bine platita. Nivelul salariului este de departe unul dintre cele mai importante motive pentru care tot mai multi aleg sa participe la cursuri de programare, fie pentru a se specializa, fie pentru a invata elementele de baza care sa ii ajute sa urmeze aceasta cale.

Chiar si in calitate de programator incepator salariul este unul peste medie. In plus, la un asemenea job exista de asemenea bonusuri si recompense peste asteptari, ceea ce il face cu atat mai atractiv.

2. Program de lucru flexibil

Indiferent daca lucreaza ca freelancer sau este angajat cu acte in regula, un programator are posibilitatea sa isi gestioneze programul de lucru dupa bunul plac. Este prea putin relevant cat lucreaza si cand lucreaza, atat timp cat respecta deadline-urile si indeplineste task-urile de care trebuie sa se ocupe.

3. Experienta nu este obligatorie

Pe principiul “nimeni nu s-a nascut invatat”, jobul de programator nu necesita neaparat experienta in domeniu. Desigur, sunt necesare cateva cunostinte de baza de la care sa se porneasca, insa specializarea, competentele si aptitudinile necesare pot fi dobandite pe parcurs, cu ajutorul unor cursuri de programare.

4. Jobul de programator este asociat cu numeroase beneficii

Faptul ca a petrece ore in sir in fata unui computer poate fi daunator sanatatii este binecunoscut. In consecinta, companiile ce activeaza in domeniul IT se preocupa tot mai mult de bunastarea, de sanatatea si multumirea propriilor angajati. In cadrul corporatiilor multinationale si nu numai, programatorii pot beneficia de gustari gratuite, bauturi racoritoare sau pauze de relaxare in zone special amenajate.

5. Posibilitati numeroase de a avansa

In calitate de programator, posibilitatile de a avansa sunt multiple. Fie prin intermediul cursurilor acreditate, fie prin specializare la locul de munca, exista numeroase oportunitati prin care statutul de Senior Web Developer poate fi atins, chiar si plecand de la nivelul de Junior Web developer.

Aceste beneficii reprezinta doar o mica parte din lista avantajelor pe care o ofera meseria de programator. Chiar si in calitate de incepator, oricine are oportunitatea de a-si gasi usor un loc de munca de care sa fie multumit, mai ales din punct de vedere financiar.

Fie ca se incepe de la zero, prin cursuri de programare care prezinta cunostintele de baza, ori se alege specializarea sau reorientarea profesionala, aceasta alternativa a devenit tot mai cautata in lista de optiuni de job-uri. Angajat sau freelancer, un programator dedicat jobului si care vrea intr-adevar sa se specializeze pe acest domeniu va gasi tot timpul proiecte de realizat, se va putea perfectiona si va avea sansa sa se dezvolte.

rca-ieftin.ro