De ce sa porti un ceas smart? Cum te poate ajuta zi de zi?

Foarte multe persoane se intreaba de ce ar trebui sa investeasca intr-un ceas inteligent. Probabil acest lucru pare evident, insa este nevoie de mai multe explicatii pe marginea subiectului, avand in vedere faptul ca functionarea unui ceas smart este inca un mister pentru un numar mare de cumparatori. In aceasta idee, specialistii de la Xkids ofera mai multe explicatii, pentru ca toate persoanele interesate sa inteleaga modul in care un astfel de ceas poate face lucrurile mai usoare.

In primul rand, specialistii sustin ca un astfel de ceas poate sa atraga pe oricine. Un smartwatch nu le este potrivit doar persoanelor indragostite de gadgeturi sau acelora care isi doresc cele mai noi si mai bune tehnologii, ci tuturor celor care ii vor descoperi functionalitatea. Toate functiile specifice oferite de un astfel de ceas sunt importante, acesta fiind de fapt motivul pentru care cele mai multe persoane aleg sa poarte ceasurile inteligente. Pe langa accentul fitness si inovator, functiile joaca un rol important. Este vorba despre toate functiile care nu sunt canalizate pe fitness.

Ce poate face un ceas inteligent?

In principiu, o serie de lucruri la care nu multi se gandesc. De fapt, exista mai multe avantaje pe care un astfel de ceas le ofera in comparatie cu o bratara fitness sau cu un ceas normal:

  • notificari: calendar, texte, e-mail, mementouri etc;
  • plata mobila: pot fi cumparate diverse lucruri fara sa fie nevoie sa se utilizeze portofelul;
  • adaugarea aplicatiilor: utilizatorul poate alege dintr-o gama vasta de aplicatii inteligente dedicate;
  • orientare: fiecare utilizator poate folosi hartile GPS pentru a ajunge mai repede acolo unde are nevoie;
  • comunicare: de tipul text sau apel.

Utilizatorii unor astfel de ceasuri pot spune ca exista multe alte lucruri pe care le pot face cu un ceas smart, insa caracteristicile enumerate anterior sunt de baza.

Avantajele functiilor de fitness pe care ceasurile le asigura

Exista o multime de activitati si functii de fitness pe care utilizatorii le pot folosi pe un astfel de ceas si pot chiar sa descarce aplicatii suplimentare. Cu ajutorul lor pot fi monitorizate zilnic urmatoarele aspecte:

  • frecventa cardiaca: se poate verifica ritmul cardiac mediu actual, raportul dintre repaus si mers sau chiar numarul de respiratii pe minut;
  • pasi: se poate vedea numarul de pasi facuti pe zi, perioadele de zbor, distanta parcursa;
  • exercitii: poate fi salvat si monitorizat exercitiul de alergare/mers zilnic, in mod automat; 
  • stabilirea obiectivelor: pot fi setate memento-uri care sa notifice utilizatorul la anumite ore cu privire la actiuni specifice pe care nu trebuie sa le uite.

Se poate vorbi despre durabilitate in cazul unui astfel de ceas?

In mod cert, da! Un ceas de calitate este foarte rezistent si durabil. Exista si astfel de ceasuri cu o buna rezistenta la socuri sau la lovituri, acestea fiind unele dintre cele mai bune alegeri pentru cei care obisnuiesc sa le ia cu ei cand fac sport. La acest aspect se adauga si designul, care de cele mai multe ori este futurist si interesant.

Toate aceste caracteristici si functii justifica de ce un numar din ce in ce mai mare de persoane aleg sa utilizeze astfel de produse si sa le poarte in fiecare zi.