Everything – un joc despre tot ceea ce suntem și ce ne înconjoară

Sunt zile în care vrei să stai doar tu cu tine și să te gândești la ale tale. Dar astfel de momente de reflecție pot fi dificile atunci când nu ești implicat într-o acțiune: privitul unui film, cititul unei cărți sau jucatul pe calculator. Pentru astfel de momente, îți recomand jocul Everything, despre care îți voi povesti pe scurt în acest articol.

Ce este Everything?

Everything este un joc care îți permite să te gândești la tine și locul tău în Univers. Te poți plimba prin Universul jocului, descoperind momente de pace, bucurie, tristețe și alte stări specifice ființei umane în raport cu mediul în care trăiește. Mai mult decât atât, dacă nu mai ai chef să miști elementele în joc, acesta se va desfășura automat.

Cum se joacă Everything?

Vei începe să joci ca orice ființă posibilă din Univers. Poți fi un iepure, o stea sau o bacterie. Forma în care începi jocul este aleatoare, iar pe parcurs tu îți vei construi nivelurile, în funcție de ce alegi să faci. De asemenea, citatele lui Alan Watts – filosoful britanic cunoscut pentru popularizarea filosofiei estice în țările vestice – te vor ghida către locuri cheie în care poți reflecta la cum ești conectat cu tot ce se întâmplă în jurul tău.

Explorarea continuă a jocului te va conduce în noi lumi, medii în care vei descoperi gânduri, emoții, sunete, forme pe care personajul tău le poate lua, dar și abilitățile pe care le poate dobândi înaintând în joc.

Are vreun final?

Da, jocul se termină atunci când reușești să iei forma tuturor elementelor din universul Everything. Fiecare obiect pe care îl ocupi și a cărei formă o dobândești trece într-o enciclopedie de obiecte, clasificată pe categorii. Atunci când dorești să te întorci la o formă pe care ai mai avut-o, vei fi transportat în lumea aceea, la o dimensiune potrivită pentru categoria respectivă. Mai exact, dacă te faci stea, mediul va fi alcătuit din vidul Universului, comete și alte stele și planete.

Cum te pregătești pentru Everything?

De vreme ce e o experiență de relaxare și reflecție asupra vieții, îți recomand să te faci cât mai comod. Pe o durată de trei ore în care muzica jocului compusă de Ben Lukas Boysen te va absorbi, îți recomand să alegi de pe site-ul acaju.ro orice îți face cu ochiul din gama de scaune speciale pentru gaming. Astfel, vei reuși să te bucuri de experiență la maxim, fără dureri de spate sau umeri cauzate de faptul că ai uitat să te ridici de pe scaun.

Așadar, ești pregătit să intri în lumea Everything? Îți recomand să te joci în zilele în care ești singur acasă și activitățile din oraș nu te atrag. Jocul creează o atmosferă mișto, relaxată și, în final, te ajută să îți petreci timpul într-un mod plăcut și util pentru tine. Cel puțin la mine așa a fost. Have fun!

Fotografie de Tyson Dudley via Unsplash