Fluke, partener Ronexprim, inlocuieste gratuit instrumentele de masura pentru testarea tensiunii

Compania Ronexprim, in calitate de distribuitor autorizat in Romania al produselor Fluke, anunta ca brandul american a decis sa retraga voluntar de pe piata trei modele de instrumente de masura. Este vorba despre testerele de tensiune Fluke T110, T130 si T150. Toti posesorii acestor instrumente de masura sunt rugati sa opreasca folosirea lor si sa contacteze Fluke, pentru a primi in mod gratuit echipamente noi, imbunatatite.

Fluke Corporation a identificat o problema de siguranta care afecteaza unele dintre testerele de tensiune cu doi poli T110, T130 si T150. Ca masura de precautie, brandul american a decis sa recheme in mod voluntar aceste instrumente de masura, urmand sa ofere clientilor afectati produse echivalente, noi si imbunatatite.

Concret, unele testere rechemate pot suferi defectarea prematura a cablului de interconectare, in cazul solicitarilor ciclice de indoire. Cercetarile desfasurate recent de Fluke au relevat ca, in cazul acestor instrumente de masura, exista o distributie larga a numarului de cicluri necesare pentru aparitia defectului. Acest lucru se traduce printr-o durata de viata utila mult redusa, pe care Fluke o considera inacceptabila.

Mai mult, defectul acestor instrumente de masura poate aparea cu intermitente, in functie de orientarea indoiturii cablului. Astfel, este posibil ca un tester rechemat sa treaca un test automat de continuitate ori un test de validare a unei tensiuni cunoscute, iar urmatoarele teste sa prezinte un fals rezultat negativ.

Scopul principal al acestor instrumente de masura cu poli din seria T este sa certifice prezenta sau absenta tensiunii, cu scopul de a se stabili daca atingerea unei instalatii electrice este sigura si daca lucrul poate incepe. Un fals rezultat negativ al testului poate duce la aparitia unui arc electric, in urma actiunilor ulterioare ale utilizatorului, efectuate pe baza falsei indicatii negative.

Avand in vedere acest risc, Fluke Corporation roaga toti utilizatorii testerelor de tensiune T110, T130 si T150 sa opreasca folosirea acestora si sa le trimita la sediul Fluke din Eindhoven (Olanda), pentru a fi inlocuite, fara niciun cost. Dupa primirea instrumentelor de masura de la utilizatori, brandul american le va trimite acestora testere de tensiune cu poli din seria T noi, imbunatatie, cu acelasi cod de model. In plus, clientii vor beneficia si de o extensie de un an a perioadei de garantie, de la doi ani la trei ani, prin simpla inregistrare a produsului inlocuitor, dupa primirea acestuia, pe site-ul Fluke.

Mesajul de mai sus este semnat de Ankush Malhotra, vicepresedinte Fluke EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Produsele afectate sunt urmatoarele:

– Fluke T110, T110/VDE, T310, T310/VDE, T150, T150/H15, T150/VDE, seriile 2157000 pana la 43529999;

– 1162 SCH TPL T110 KITD, SCH TPL T110 KITF, SCH TPL T110 KITD, SCH TPL T130 KITD, SCH TPL T130 KITF, SCH TPL T150 KITD, SCH TPL T150 KITF, TOOLBELT TPL T150 KIT, toate seriile.

Ronexprim, in calitate de lider pe piata romaneasca de instrumente de masura inca din 1991 si de distribuitor autorizat al produselor Fluke, stie ca siguranta utilizatorilor este cea mai importanta in orice conditii, motiv pentru care transmite mesajul brandului american catre posesorii acestor dispozitive din Romania.