huawei p40 lite

Huawei P40 lite – smartphone-ul lite care a dus Huawei în topuri

Huawei P40 lite este făcut să încânte. Noi credem că este cel mai bine dotat telefon Huawei lite din seria P, cu un design elegant şi performanţă promiţătoare. Iată de ce:

Design & Display

În primul rând, trebuie să menţionăm faptul că Huawei P40 lite vine “din cutie” cu un încărcător de 40W şi cablu USB Type-C conceput special pentru încărcare masivă.

La capitolul design, smartphone-ul excelează prin culorile vibrante şi poziţionarea camerelor într-un pattern similar cu iPhone 11 Pro. În plus, are o formă robustă şi o greutate de 183 gr. O senzaţie aparte o dă varianta de culoare Crush Green, cu un gradient elegant cu nuanţe de verde, prezent inclusiv pe marginea camerei, pentru un design uniform.

În ceea ce priveşte ecranul, P40 lite integrează varianta IPS LCD cu diagonala de 6.4 inchi şi densitate de 398 ppi, cu redare corectă chiar şi în condiţii de luminozitate puternică. Pentru a economisi baterie, vine cu funcţia Smart resoluion, care schimbă automat rezoluţia de la Full HD+ la Full HD, în funcţie de conţinutul redat.

De asemenea, poți accesoriza smartphone-ul cu o husă de protecție spate, o pereche de casti bluetooth, sau cu o baterie externă, pentru a avea un plus de energie.

Hardware & software

Deşi este o variantă lite, se comportă excepţional în orice scenariu. Integrează un procesor Octa-Core HiSilicon Kirin 810 pe 7nm, combinat cu 6GB RAM şi memorie internă de 128GB.  Ca dotări, vine cu mufă jack 3.5mm, Bluetooth 5.0, NFC, un singur difuzor foarte puternic şi senzor de amprentă ultra-rapid, pe lateral, ce îndeplineşte şi funcţie de buton power.

Vine cu o placă grafică tip Mali-G52 MP6 şi tehnologie Huawei GPU Turbo, dedicată mai ales pasionaţilor de jocuri. Noi am încercat Asphalt 9 şi PUBG, şi am rămas surprinşi de performanţa oferită. În plus, datorită modului turbo, a crescut numărul cadrelor/secundă şi consumul de energie a fost redus cu până la 30%.

În ceea ce priveşte bateria, Huawei a trecut clar la următorul nivel. A încorporat un acumulator de 4200 mAh ce face pereche cu încărcătorul de 40W inclus în pachet, care încarcă telefonul în proporţie de 70% în doar 30 minute.

O veste bună vine şi din partea sistemului de operare. P40 lite rulează Android 10 direct din fabrică, alături de interfaţa EMUI 10. Vine şi cu serviciile Huawei App Gallery, care înlocuieşte eficient ceea ce oferă Google – Maps, Waze, Youtube Gmail, Google Drive şi alte aplicaţii. De la lansare şi până acum, App Gallery are deja peste 300 de aplicaţii româneşti şi peste 20000 de aplicaţii la nivel global.

Camera

Nimic nu se compară cu o fotografie reuşită, în momentul potrivit. P40 lite ştie asta şi continuă să facă paşi înainte în ceea ce priveşte camerele foto încorporate. Astfel, vine cu o configuraţie cvadruplă pe spate, bazată pe tehnologia AI. Senzorului principal de 48MP i se alătură o cameră ultrawide de 8MP, o cameră macro de 2MP şi o cameră pentru bokeh, de 2MP. Pe lângă modurile clasice – photo, video, nocturn şi portret, P40 lite vine şi cu un mod pro la nivelul unui flagship – slow-motion, lentile AR, super macro, panorama şi multe altele.

Pentru pasionaţii de selfie-uri, P40 lite vine cu o cameră frontală de 16MP, care la teste în diferite contexte luminoase s-a comportat excepţional.

Din păcate, filmează doar la calitate 1080p cu 30 de cadre pe secundă. Sperăm totuşi la un update care să ofere măcar 4K@30fps pe viitor.

Concluzii

Noi credem că Huawei P40 lite merită atenţia pasionaţilor de telefoane mobile puternice, la preţuri mai mult decât decente. Ne bazăm pe cei de la Huawei pentru acoperirea tuturor serviciilor Google, în magazinul lor de aplicaţii App Gallery, mai ales datorită faptului că au făcut treabă bună până acum.

Iată, pe scurt, cele mai importante caracteristici pro şi contra, ca să te ajute atunci când vrei să-l cumperi:

PRO:

  • Baterie mare şi încărcare ultra-rapidă, cu încărcătorul de 40W inclus în pachet
  • Cameră foto Quad
  • Design elegant, echilibrat
  • Android 10 direct din fabrică
  • Procesor de ultimă generaţie, pe 7nm

CONTRA:

  • Nu filmează 4K
  • Nu are stabilizare optică
  • Senzorul de amprentă poate fi apăsat accidental la scoaterea din buzunar

Articol scris de Alexandra din partea ThePhoneGeeks, EuroGsm