Iata de ce sa alegi un ulei de canabis produs prin metode organice!

Tehnicile, metodele si substantele folosite in cultivarea plantelor si procesarea produselor alimentare au devenit lucruri de care incercam sa ne ferim pe cat de des posibil. Toate chimicalele implicate in obtinerea materiei prime sau a produsului finit isi arata efectele nocive atunci cand consumam respectivele produse.

Multumita ofertei variate, acum putem alege produsele sau suplimentele alimentare ghidandu-ne dupa inscriptiile “eco” sau “bio” pe care le gasim pe etichetele acestora, iar produsele din ulei de canabis nu sunt o exceptie a acestui fenomen. Astfel, in randurile de mai jos vei vedea exact care sunt beneficiile folosirii unui ulei de canabis obtinut din plante cultivate organic si procesate la temperaturi scazute.

Cultivarea organica

Certificarea “organic” vine in urma respectarii de catre fermieri a unui set foarte strict de reguli ce acopera intreg procesul de cultivare, incapand cu restrictii asupra substantelor cu care se stropeste cultura si ajungand pana la dispunerea specifica a culturilor pe terenul disponibil sau restrictiile asupra tipurilor de seminte ce pot fi folosite.

Daca fermele industriale folosesc exclusiv produse modificate genetic si pesticide chimice pentru a mari pe cat posibil cantitatea produsa, rigorile de care trebuie sa tina cont fermele pentru a se califica in categoria “organic” sunt stricte si bine definite in majoritatea tarilor. Printre aceste reguli se numara si:

– modalitatile de control asupra daunatorilor. Printre cele mai mari diferente dintre cultivarea organica si cea industriala consta in faptul ca fermele organice se concentreaza pe preventie si monitorizare, in timp ce marii producatori folosesc substante chimice pentru a tine insectele la distanta si pentru a preveni imbolnavirea plantelor.

– protejarea solului. In ceea ce priveste fertilizarea, substantele chimice sunt interzise. Asadar, metodele de fertilizare pe care fermierii organici le au la dispozitie protejeaza mediul, constand in ingrasaminte naturale de provenienta animala sau vegetala.

– protejarea culturii. Plantele crescute in regim organic nu trebuie sa fie afectate de nicio substanta pulverizata in apropiere, asadar fermierii stabilesc o zona de tampon ce delimiteaza cultura organica de eventualii vecini non-organici.

– folosirea semintelor si rasadurilor. Sursele din care provin rasadurile si semintele trebuie sa fie organice si nemodificate genetic, iar in procesul de plantare nu este permisa folosirea fungicidelor si altor substante chimice.

Producerea uleiului de canabis

Dupa cum am mentionat in randurile de mai sus, o importanta la fel de mare asupra efectelor resimtite de organismul tau o au si procesele de obtinere a uleiului de canabis, iar avantajele celui organic sunt urmatoarele:

– pentru a obtine un produs finit cu spectru complet, intreaga planta de canabis este folosita la extragerea ingredientelor active din uleiul de canabis.

– folosirea dioxidului de carbon la extragerea substantelor active pentru uleiul de canabis protejeaza integritatea terpenilor si canabinoizilor ce vin cu beneficiile majore, procesul desfasurandu-se la temperaturi foarte scazute.

– transparenta metodelor de extractie a uleiului de canabis este confirmata de studiile de laborator efectuate pe fiecare produs pentru a demonstra lipsa contaminarii cu substante nocive si continutul de canabinoizi.

Daca vrei sa beneficiezi de ulei de canabis si alte produse de inalta calitate, cauta pe eticheta acestora certificarile bio/organic. Pe langa garantia de calitate a acestor certificari, produsele puse la dispozitie de CBDlife.ro ce contin canabidiol au si certificatul de autenticitate EU.