Importanța unui design corect și bine gândit pe un site web

Imaginează-ți că navighezi online pentru a căuta un produs sau un serviciu. Găsești sugestiile motorului de cautare, accesezi site-ul, dar detaliile nu te ajută să înțelegi informațiile de care ai nevoie. De ce? Din cauza unui design nepotrivit ales pentru acel site. Acesta este și motivul pentru care îți spunem de ce este important să ai un design bine gândit, dar și corect pe site-ul tău. Acest aspect al dezvoltarii unui website / software este denumit ca UI/UX (User Interface / User Experience). 

Web design-ul unui site pe care îl accesezi influențează în mod direct acțiunea ta, ca utilizator, pe pagină. Tocmai din acest motiv, termenul de web design a fost stabilit, în mod general, pentru realizarea unui site corect încă din punctul conceperii și până la finalizarea structurii. Iată ce înțelegem printr-un web design corect al unui site.

  • Un web design bine gândit

Primul și cel mai important gând în ceea ce privește un site web este faptul că acesta trebuie să arate bine. Un design bine gândit înseamnă funcționalitate și aspect plăcut care să delimiteze foarte bine zonele diferite de interes, dar și care să atragă o acțiune sigură din partea utilizatorului. 

  • Un site organizat

În mediul online, totul trebuie să aibă un scop și o ordine logică, tocmai pentru a-i ușura accesul utilizatorului. Meniul de navigare al site-ului trebuie să fie clar și să facă trimitere către subiectele principale din pagină. Organizarea este prima impresie a site-ului, așa că dacă aspectul nu este atractiv, nici utilizatorul nu va acorda importanță produselor vizualizate, indiferent de calitatea acestora.

  • Un design corect înseamnă ieșire în evidență

Fiecare site trebuie să aibă propriile elemente care să te scoată în evidență. Un detaliu care  îți atrage atenția, un element care îți fură privirea și te îndeamnă să accesezi fiecare pagină a site-ului. Astfel că, un web design corect este întotdeauna elementul esențial care te ajută să ai un avantaj în fața concurenței.

Un site web corect nu se limitează la aceste aspecte, ci trebuie să țină cont și de o programare corectă la standarde înalte, dar și de compatibilitatea device-urilor pe care utilizatorii le folosesc (mobil, tabletă sau PC). 

Design-ul oricărui site web este modalitatea prin care poți influența percepția utilizatorului. Este cheia care le va permite utilizatorilor să obțină tot ce își doresc, iar ție să-ți îndeplinești obiectivele. Este indicat ca analiza site-ului web să fie întotdeauna făcută într-un mod eficient de persoane autorizate în domeniu.