Laptop second hand sau calculator second hand?

Laptop second hand sau pc second hand

Se prea bine știe faptul că laptopurile cuceresc pe zi ce trece tot mai multe persoane, iar principalul lor atu este portabilitatea. Calculatorul tradițional nu este tocmai «prietenos» din acest punct de vedere, însă acest lucru nu îl face, totuși, să fie mai prejos decât rivalul lui cu dimensiuni mai mici.

Calculator second hand VS laptop second hand

Avantajele unui sistem desktop PC sunt încă foarte apreciate, mai ales de pasionații de gaming și de către cei al căror job se axează pe editare foto sau video. Astfel, dacă am fi să comparăm cele două produse, am da startul cu întrebarea: la ce anume vei utiliza laptopul/calculatorul?

Este important să menționăm că nu există mai bun sau mai rău în această luptă, ci doar mai potrivit nevoilor tale. Dacă jobul îți cere deplasări frecvente și ai nevoie de un dispozitiv performant pentru a ține legătura cu clienții sau pentru a-ți bifa task-urile zilnice, atunci este ideal laptopul. În cazul în care petreci mai mult timp acasă, sau la birou, se potrivește și un calculator.

Dar de ce second hand? Este de înțeles scepticismul ce apare atunci când este pronunțat acest cuvânt. Pe bună dreptate. Au existat suficient de multe cazuri în care achiziționarea unui laptop sau calculator second hand s-a dovedit dezastruoasă, dar acestea au avut la bază același factor: un vânzător persoană fizică.

Atâta timp cât produsul second hand este achiziționat de la o companie, iar aceasta se bucură de un bun nume pe piață, atunci la întrebarea de mai sus se poate răspunde ușor: pentru că un calculator/laptop second hand te poate ajuta să economisești extrem de mulți bani.

Care sunt punctele forte ale unui calculator?

Referindu-ne în continuare atât la calculatoarele second hand, cât și la cele noi, iată care sunt avantajele:

  • Performanța

Cu toate că tehnologia modernă le permite producătorilor să pună pe piață laptopuri extrem de capabile, performanța unui sistem desktop PC nu poate fi trecută pe o treaptă inferioară. Chiar dacă există laptopuri performante pentru gaming, ce le oferă pasionaților un sistem eficient, prețul acestora este foarte mare.

  • Durată de viață extinsă

Upgrade-ul principalelor componente oferă utilizatorului marele avantaj de a se putea bucura de calculator pentru mai mult timp, nefiind nevoit să-l schimbe la aproximativ 2-3 ani (cum se întâmplă în cazul laptopurilor).

  • Posibilități multiple de configurare

Având la dispoziție mult mai multe branduri de producători, posibilitățile de alegere a componentelor îi vor oferi utilizatorului accesul la produse de o calitate superioară. În plus, toate acestea îi vor permite să configureze calculatorul conform nevoilor personale.

  • Prețul

Prețul unui sistem desktop crește direct proporțional cu performanțele acestuia. Deși se poate spune același lucru și despre un laptop, prețul acestuia din urmă crește odată cu performanța doar până într-un punct, din care pur și simplu nici un laptop nu poate întrece eficiența unui calculator.

Care sunt punctele forte ale unui laptop?

La fel ca și calculatoarele, laptopurile prezintă o serie de avantaje pe care acestea din urmă nu le pot atinge.

  • Portabilitatea

Este mai mult decât evident faptul că un laptop este mult mai ușor de transportat, ceea ce îi va conferi utilizatorului o mobilitate extraordinară. Practic, acesta este și motivul pentru care au fost inventate.

  • Consum redus

Pentru că pot funcționa și deconectate de la sistemul de alimentare, laptopurile au marele avantaj de a consuma mai puțin curent electric, mai ales în starea în care nu rulează nici un program sau aplicație.

  • Nu trebuie asamblat

Spre deosebire de un calculator, laptopul poate fi folosit exact așa cum este scos din cutie, fără a fi nevoie de asamblarea pieselor componente. Singurul lucru ce ar trebui instalat (în cazul în care nu este deja) ar fi licența pentru programul de operare.

ABD Computer: laptopuri și calculatoare second hand de calitate, la prețuri accesibile

Pe abdcomputer.ro se găsește un număr impresionant de laptopuri și calculatoare SH, la prețuri accesibile. De exemplu, un calculator second hand Dell Precison T1600 XEON E3-1225 3.10GHz 4GB are un preț de 750 de lei, iar un laptop second hand profesional Lenovo ThinkPad T450 i5-5200U 2.20GHz, de 1400 de lei.

Înainte de a achiziționa, este important să se stabilească clar care sunt nevoile, ce buget este disponibil și care sunt principalele criterii urmărite. Pentru mai multe informații, se poate apela la specialiștii ABD Computer!