Philips 50PUS7303 – Android TV LED 4K UHD review

Android TV LED 4K UHD review

În ultima perioadă am avut la test un TV Philips 4K UHD de 50 de inch, un Smart TV, cu dotări foarte bune și un preț accesibil, care face ca acest device să fie o achiziție excelentă din punct de vedere al raportului calitate/preț.

Experiență de utilizare

Philips 50PUS7303, oferă o experiență de utilizare excelenta, în special pentru că rulează Android, un soft foarte bine optimizat, care se mișcă rapid și vine cu câteva aplicații preinstalate, printre care Youtube și Netflix, cele mai utilizate de către mine.

Pentru că este Android, evident că avem și magazin Play, de unde putem descărca mai multe aplicații.

Interfața este foarte simplă și ușor de învățat, se navighează foarte simplu din săgețile de pe telecomandă sau prin comandă vocală, pentru că acest TV, are integrat Google Assistant, telecomanda având și un buton special pentru a folosi comenzile vocale, iar mai mult de atât poţi chiar să controlezi toate dispozitivele inteligente din locuinţă compatibile cu Asistentul Google: de exemplu, poţi să reduci intensitatea luminilor, dacă ai becuri inteligente sau să setezi termostatul, fără să te mai deplasezi.

Telecomanda are două fețe, una cu funcțiile de telecomandă și una cu o tastatura qwerty, împărțită în două. Ce îmi place mie foarte mult este că are buton dedicat pentru Netflix.

Diagonala de 50 inch este o plăcere, este perfectă pentru o seară de film cu prietenii, mai ales că acest TV dispune și de tehnologie ambilight pe 3 laturi, care face experiența de vizualizare mult mai captivantă.

Imagine și dotări tehnice

După cum se știe, Androidul are nevoie de resurse serioase pentru a rula fără probleme, din acest motiv acest TV este dotat cu un procesor Quad-Core și o memorie de stocare de 16 GB, pentru diversele aplicații pe care le vei instala.

Pentru a beneficia de o imagine fără cusur, TV-ul este dotat cu Philips P5 Perfect Picture Engine, plus High Dynamic Range Plus care este un nou standard video și ajută să avem un contrast mai bun, o gamă mai largă de culori şi detalii mai atractive.

Ecranul este 4K HDR+ cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli și un astepct ratio de 16:9.

Tehnologia Ultra HD îţi aduce ecranul la viaţă cu peste 8 milioane de pixeli şi tehnologia de upscaling Ultra Resolution, care ajută prin redarea unor imagini îmbunătăţite indiferent de conţinutul original şi beneficiază de o imagine mai clară, cu adâncime, contrast, mişcare naturală şi detalii vii.

O altă tehnologie din dotare este Micro Dimming Pro care optimizează contrastul televizorului în funcţie de condiţiile de iluminat din cameră. În combinaţie cu un software special care analizează imaginea în 6400 de secţiuni diferite, vei beneficia de contrast şi calitate de cel mai înalt nivel, având parte de o experienţă vizuală realistă, indiferent dacă este zi sau noapte.

Sunet

Philips 50PUS7303 oferă o experiență de sunet foarte bună, fiind dotat cu difuzoare de 20W împărțite în două a câte 10W, cu un bass adânc și o claritate destul de bună, plus tehnologiile de top în materie de sunet, precum Smart Sound, DTS-HD Premium Sound, DTS Studio Sound, DTS TruSurround.

Eu am conectat o pereche de căști Beats EP by Dr. Dre iar sunetul este excelent, sunt foarte multumit de sunetul oferit atât în căști cât și în difuzoarele TV-ului.

Conectivitate

Pe partea de conectivitate, Philips 50PUS7303 stă foarte bine, prin punerea la dispoziție a 4 porturi HDMI, 2 porturi USB, din care unul 3.0 pentru o viteză superioară, în special atunci cand vrei să vizionezi un film direct de pe un stick usb; Antenă IEC75, Conector prin satelit, Interfaţă comună Plus (CI+), Ieşire audio digitală (optică), Ethernet-LAN RJ-45, Intrare audio S/D, mufă jack pentru căşti.

Televizorul poate fi montat în perete pe un suport, sau așezat pe standul oferit în cutie, care se montează foarte ușor, trebuie doar să îl prindeți în 4 șuruburi, câte două pe fiecare parte, cu o șurubelniță de tip stea.

În concluzie, după această perioadă de test, pot să recomand Philips 50PUS7303, ca fiind un smart TV excelent, cu sunet și imagine bine calibrate. Cei interesați îl pot cumpăra la reducere în acest moment, de la 3999 de lei 3299 de lei de aici

rca-ieftin.ro