Primele 5g Phones din lume

care4it

În cea mai mare parte a lumii, primele rețele 5G se lansează în 2019. Vor fi mult mai rapide decât 4G, dar nu veți putea să le folosiți: veți avea nevoie de un telefon de 5G.

Cu toate acestea, majoritatea telefoanelor ce vor fi lansate în viitorul apropiat nu ar funcționa pe rețeaua a cincea generație (5G). Aceasta nu este o mare problemă imediată, pentru că oricum mai durează mult până să avem o acoperire suficientă ca să merite efortul. Dar dacă faceți o investiție pe vreo 2 ani, ar fi bine să alegeți un device care sa suporte comunicații 5G.

Aici discutăm despre stadiul dezvoltării smartphone-urilor capabile 5G. Daca vă întrebați cand ajunge 5G și la noi, avem vești: teste 5G în România.

În timpul CES 2019, Qualcomm a afirmat ca se așteaptă ca pe parcursul lui 2019 să fie lansate cel puțin 30 de device-uri 5G. Deocamdată însă avem parte doar de zvonuri. Pentru început, le-am ales pe cele mai interesante.

Samsung Galaxy S10 5G

Samsung a anunțat primul său telefon 5G – un top-flagship numit Samsung Galaxy S10 5G.

Pe lângă 5G, telefonul are un ecran QHD de 6.7 inchi, o baterie de 4.500mAh, o memorie RAM de 8GB, o lentilă ultra-largă de 4MP, o lentilă cu diafragmă variabilă de 12MP, un teleobiectiv de 12 MP și o cameră 3D de detectare a adâncimii.

Galaxy S10 5G are de asemenea o cameră cu două obiective frontale și o memorie de 256 GB.

OnePlus

Este primul prototip al unui telefon 5G în Europa. Nu doar gânduri, nu doar zvonuri, da – avem un prototip. Lansarea comercială va fi probabil undeva între aprilie și iunie 2019.

OnePlus a prexentat deja prototipul de 5G phone la MWC. Prototipul are un chipset de vârf Snapdragon 855 și un ecran de 21:9, probabil QHD+, cu o rezoluție superioară oricărui OnePlus anterior.

Deci, vă puteți aștepta cât de curând la un telefon OnePlus. Compania a confirmat că va costa cu în jur de 200 USD – 300 USD mai mult decât un telefon tipic OnePlus.

iPhone 12 – zvonuri 5G de la Apple

Apple va lansa în cele din urmă un telefon de 5G, dar nu crede nimeni că va fi urmatoarea lansare.

Zvonurile sugerează că Apple iPhone 11 nu va suporta 5G, și ca va trebui să așteptăm 2020 pentru iPhone 12 5G phone.

Vestea bună este că orice iPhone 5G s-ar lansa, ar fi întotdeauna disponibil la nivel global, deoarece iPhone-urile sunt vândute în majoritatea țărilor.

Local news – 5G networks

La final, o știre naiţonală: “Orange s-a remarcat pe piaţa din România ca pionier al inovaţiei în tehnologie, adusă mereu cu scopul de a oferi clienţilor cea mai bună experienţă de utilizare. Astăzi, tot alături de clienţi, facem un pas important şi testăm în premieră o rețea 5G. Este un test care ne aduce mai aproape de viitor, o oportunitate să înţelegem mai bine modul în care tehnologia se comportă în condiţii reale de utilizare, provocările care pot apărea în procesul de implementare a noilor tehnologii, precum şi avantajele pe care le poate aduce clienților noștri, rezidențiali sau business” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer al Orange România. Good news, right?