Sfaturi utile pentru protecția notebook-urilor și tabletelor în anotimpul rece

În perioada sezonului rece – toamna și iarna – electronicele trebuie operate într-o manieră diferită față de zilele calde de vară. Astfel, așa cum pentru tine alegi haine mai groase în diminețile reci de noiembrie, iar răcoritoarele sunt lăsate deoparte în favoarea ceaiului sau a ciocolatei calde, notebook-urile și tabletele vor trebui să primească un tratament diferit.

Toamna și iarna nu sunt ca vara: protejează-ți electronicele prin respectarea câtorva reguli esențiale

Gadget-urile de ultimă generație sunt fiabile și rezistente deseori la cele mai dure lovituri și alte incidente similare, iar majoritatea problemelor de software și hardware sunt soluționate grație serviciilor profesioniste asigurate de firmele de service laptop. Cu toate acestea, chiar și cele mai performante laptopuri și tablete au nevoie de grijă în momentul operării, cu precădere în afara casei sau biroului, atunci când temperaturile încep să scadă.

Cum trebuie manevrate laptopul sau tableta atunci când temperaturile sunt scăzute?

  • Transportul într-un accesoriu corespunzător: fie că preferi o husă de protecție termică, o geantă laptop mai groasă sau un rucsac care protejează aparatura de temperatura scăzută, investește într-un accesoriu potrivit vremii reci de afara;

  • Evitarea menținerii pentru timp îndelungat într-un loc rece: chiar și în husa sau geanta de protecție, nu este indicat să depozitezi pentru foarte multe ore laptopul sau tableta la rece – să fie uitate pe terasă sau în portbagajul mașinii, peste noapte.

  • Acordarea timpului necesar de încălzire: joburile pe care le avem ne impun transportul frecvent al aparaturii utilizate – laptop, notebook, tabletă – astfel că este necesar să permiți gadget-ului să se încălzească, preț de câteva minute, atunci când se face trecerea de la exterior în interior. Pentru a fi cât mai sigur de perioada de așteptare, poți consulta un specialist al unei firme de reparații laptop pentru o recomandare avizată, detalii clare și sigure.

  • Evitarea utilizării prelungite la temperaturi extreme: unele situații impun folosirea urgentă a laptopului sau tabletei, însă folosirea la exterior poate afecta partea electronică a gadget-ului, iar tu poți pierde toate datele. Restrânge cât de mult poți utilizarea atunci când temperaturile sunt foarte scăzute.

  • Achiziționarea unui dispozitiv de încălzire special conceput pentru notebook, laptop sau tabletă: aceste dispozitive sunt proiectate exclusiv pentru a menține laptopul cald în momentul utilizării la temperaturi scăzute, fără a-i cauza daune. Cu toate acestea, pe piață există o serie de dispozitive de încălzire care nu sunt testate corespunzător și pot dăuna: cercetează înainte de achiziție pe site-urile magazinelor, forumuri, bloguri și site-urile firmelor de laptopuri, PC-uri, imprimante și alte electronice.

  • Ce nu este recomandat să faci pentru a îngriji corespunzător gadget-urile pe timpul perioadei reci?

  • Fără improvizații!

Contrar convingerilor multor persoane, laptopul nu se încălzește mai repede dacă vei utiliza aerul cald generat de un uscător de păr, o cană cu o băutură fierbinte sau alte dispozitive folosite pentru încălzirea mâinilor: acordă doar timpul recomandat odată ce ai ajuns de afară cu laptopul și evită să improvizezi o variantă de grăbire a procesului.

Când este vorba despre gadget-urile pe care le folosim, investițiile în produsele și serviciile de calitate înseamnă beneficii pentru utilizatori – pentru ca aceștia să se bucure de performanță și fiabilitate mulți ani de la achiziția unui laptop sau a unei tablete.