Tudor Tailor a lansat o tehnologie digitală 3D în România, ca să-ți poți crea singur designul de pantofi. Cum funcționează aplicația?

Realitate virtuală, realitate augmentată, tehnologii 3D, sunt inovații care au schimbat deja  modul în care comunicăm, în care lucrăm și ne distrăm – și în care cumpărăm astăzi. 

eCommerce-urile, în special cele din industria fashion și beauty, investesc tot mai mult în astfel de “unelte” digitale care să atragă clienți, dar și să-și fidelizeze audiența care vrea soluții în timp real la nevoi tot mai greu de satisfăcut. 

O provocare pe care Tudor Tailor, brand românesc de costume și pantofi made to measure pentru bărbați, a gestionat-o cu succes, lansând în premieră în România o aplicație online de customizare a designului pantofilor la comandă. Este vorba de o aplicație prin care utilizatorii pot crea produsul înainte de a-l comanda, având libertate completă în crearea designului.

Cu acest upgrade digital, compania urmărește să ofere o experiență de cumpărare modernă, ușoară și adaptată oricăror nevoi, care transformă clienții în creatori și “colaboratori” indirecți ai brandului. Despre acest customizator ne-a vorbit mai multe Alin Copîndeanu, CEO și Co-fondator Tudor Tailor: “Deși suntem un brand care promovează valorile și eleganța clasică autentică, întotdeauna am acordat o atenție specială digitalizării și am reușit să implementăm cele mai noi tehnologii pentru a oferi o experiență cât mai complexă și mai placută, în același timp, clienților”.  

Cum funcționează aplicația online de customizare?

Rolul acestei noutăți digitale este unul bine gândit: să ofere clientului o experiență online cu beneficii offline pe termen lung: opțiuni extrem de variate, mai multă libertate și mai multă creativitate în alegerea produselor care îi reprezintă. Pe scurt, utilizatorul trece din rolul de cumpărător cu opțiuni limitate în cel de creator în controlul creației propriilor pantofi la comandă. 

“Am dorit să inovăm și să îmbunătățim experiența clienților, oferind variante simple și comode pentru a-ți personaliza pantofii. Aplicația pe care am dezvoltat-o este intuitivă, simplu de folosit și îți permite să vezi și să modifici modul în care vor arăta pantofii. Prin prezentarea pantofului într-un mediu tridimensional, îl poți analiza și customiza în detaliu, din orice unghi dorești”, a explicat Alin Copîndeanu.

Toolul 3D îi permite utilizatorului online să decidă toate detaliile: de la culorile oricărei secțiuni ale pantofului, la tipuri de piele, de talpă, accesorii decorative și cusături, în câteva minute. Această putere de control asupra propriului produs cumpărat oferă și încredere în brand pe termen lung, entuziasm, dar și un grad de satisfacție ridicat. 

Alegerea unei tehnologii 3D în moda masculină românească 

Această funcționalitate e-commerce este una decisivă pentru multe business-uri din nișa de fashion & beauty. Pe piața românească nu a existat până acum o astfel de aplicație, ceea ce o face și mai atractivă pentru potențiali clienți care preferă shoppingul online. Tudor Tailor a urmărit adaptarea la nevoile pieței actuale, o fidelizare eficientă a clienților, dar și o simplificare a proceselor de lucru. 

Pentru că utilizatorii pot vedea și proba produsele virtual (ochelari, produse de makeup etc.) înainte să le cumpere, este o oportunitate fresh de a pune în valoare imaginea și stilul fiecăruia în parte, prin produsele pe care le creează în aplicație. 

“Aplicația oferă șansa unui posibil client să experimenteze o mică parte din experiența Tudor. Personal Tailor înainte de a veni în magazin. În showroom-ul din București, avem o tabletă inteligentă unde clienții își pot personaliza pantofii cu unul dintre consilieri și pot fi sfătuiți în legatură cu ce tip de pantof li se potrivește în funcție de evenimentul la care vor participa. Domnii care doresc să experimenteze cu stilul și culorile sigur vor găsi în aplicație un asset formidabil”, a detaliat fondatorul Tudor Tailor. 

Primul preview al aplicației 3D a avut loc în cadrul unei pre-lansări, care a avut loc chiar în showroom-ul Tudor Tailor de pe Calea Floreasca, București. Invitații au testat aplicația și au văzut live și diferite tipuri de pantofi, pentru a înțelege exact cum vor arăta creațiile personale.

Inovații de viitor: mai multe tehnologii online care completează serviciile de consiliere offline

Acest tool 3D nu este primul implementat de Tudor Tailor. Compania românească a investit constant în dezvoltarea sa, îmbinând cât mai bine experiența personalizată de consiliere vestimentară în showroom cu eficiența aplicațiilor online în cumpărarea produselor finale.

Există și o aplicație dezvoltată de un partener Tudor Tailor, pentru a oferi încălțămintea la comandă adaptată diferitor cerințe dificile ale anumitor clienți (o formă atipică a tălpii, prezența unor defecte sau monturi, mărimi prea mici sau mari etc.): “FeetSizr e disponibilă atât pe AppStore, cât și pe Google Play; clienții noștri își pot lua singuri măsurile cu o coală A4 și un smartphone. Procesul durează undeva la 3-5 minute”, a adăugat Alin Copîndeanu. 

Un alt exemplu de inovație este lansarea costumului hidrofob, rezistent la murdărie și lichide, care se folosește de nanotehnologie într-un mod inovator. Acest produs este dedicat domnilor care poartă costume în mod frecvent sau businessmenilor activi. 

Planurile de viitor ale companiei românești se concentrează în jurul mixului de inovație online și experiență autentică în showrooms – atât în România, cât și în spațiul european. 

Anul acesta, a avut loc inaugurarea primului showroom din afara țării, în sistem de franciză, în Hasselt, Belgia. Totodată, Tudor Tailor are în vedere posibilitatea lansării unor noi funcționalități care să faciliteze și crearea online de costume made to measure. Totuși, experiența offline în cadrul showroomului rămâne la fel de importantă. “Suntem pasionați de inovație și vom continua să o promovăm în orice facem. Însă, nimic nu poate egala experiența consilierii personalizate și a conceptului clasic made to measure”.

Domnii români se pot bucura de o experiență inedită de consiliere vestimentară în showroom-urile Tudor Tailor din București, Cluj și Timișoara.