Vrei să îţi deschizi un magazin online? Gazduire.ro te poate ajuta

Propria afacere pe internet

Propria afacere pe internet

În perioada pandemiei, românii s-au îndreptat în număr cât mai mare către cumpărăturile online. În topul cumpărăturilor au fost produsele alimentare și produsele pentru îngrijirea casei.

Până și patronii care au magazine de fructe și legume au decis să își mute afacerea și în mediul online.

De asemenea, restaurantele care nu aveau un site de prezentare, acum au. În perioada pandemiei, românii au putut comanda online preparatele culinare preferate.

Și uite așa, în vreme de pandemie, cu ajutorul internetului, unii patroni s-au descurcat și nu au fost nevoiți să își închidă afacerea.

Vrei să-ți deschizi și tu un magazin online, dar nu știi exact ce costuri implică? Deschiderea unui magazin în mediul online implică o serie de pași ce trebuie urmați într-o anumită ordine. Iată care sunt aceștia:

Înregistrare domeniu

Ce este un domeniu? Domeniul va fi numele afacerii tale. În cazul meu, care4it.ro este numele site-ului meu. Îți poți alege ce nume dorești, trebuie doar să fie disponibil. Nu pot exista două site-uri cu același nume.

Mare atenție, alege un nume care să reprezinte afacerea ta, și mai ales, să fie ușor de reținut. În modul acesta, utilizatorii își vor aminti cu ușurință de tine.

Unde poți înregistra un domeniu? Cu ajutorul celor de la Gazduire.ro îți poți înregistra un domeniu web simplu şi rapid.

Tot ce ai de făcut este să accesezi site-ul lor, iar pe prima pagină vei găsi o căsuță unde poți verifica gratuit dacă numele domeniul ales de tine este disponibil.

Gazduire.ro furnizează servicii de înregistrare domenii .ro, .net, .com, .eu, .org, .us, .biz, .info etc. Foarte multă lume apelează la serviciile lor deoarece sunt reseller autorizat domenii web.

Cât costă să întregistrezi un domeniu? La Gazduire.ro prețurile variază în funcție de perioada de întregistare. Spre exemplu, pe un an costă doar 12 euro.

Găzduire web

Ce înseamnă găzduire web? Pentru a publica un site pe internet și pentru a putea fi accesat de utilizatori, este nevoie de găzduire.

Găzduirea web înseamnă închirierea de spațiu virtual pe serverul unei companii ce oferă servicii de hosting. Plata se poate face lunar sau anual, depinde de preferințe.

Odată ce ți-ai întregistrat domeniu îți va trebui neapărat si găzduire web. Nu este obligatoriu să cumperi găzduire web tot de unde ai întregistrat și domeniu, însă de cele mai multe ori este mai avantajos.

Gazduire.ro oferă pachete la prețuri bune pentru întregistrare domeniu + găzduire web.

Unde poți înregistra un domeniu?

Dacă nu știi ce pachet să alegi, poți contacta un membru al echipei pe pagina lor de facebook, sunt foarte prompți și dispuși să te ajute cu tot ce ai nevoie.

Cât costă să îți deschizi un magazin online?

După ce ai domeniu întregistrat și găzduirea plătită, tot ce îți rămâne de făcut este să cauți online recomandări de firme care se ocupă de web design.

Dacă te pricepi tu să realizezi un site, cu atât mai bine, economisești bani. Însă, în caz contrar va trebui să scoți câteva sute de euro pentru a plăti pe cineva.

Sunt firme care realizează site-uri cu 100 de euro, dar sunt și firme care realizează site-uri cu 500 de euro. Variaţiile de prețuri sunt justificate. Calitatea contează!

Site-ul trebuie să fie bine structurat și ușor de navigat. Acesta va reprezenta afacerea ta. Știu, pentru deschiderea unui magazin online este nevoie de timp investit și mai ales bani. Fără aceste două lucruri, nu este posibil.

Dar, eu zic că merită! Încet, încet afacerea ta va prospera și tu te vei putea bucura de reușită.