5 avantaje ale instalarii unor camere de supraveghere in gari

In marile orase, garile sunt unele dintre cele mai aglomerate locuri, cu atat mai mult in timpul verii, al sezonului de schi sau al perioadei in care studentii vin sau pleaca din centrele universitare. Ca in orice alt loc care presupune o multime de oameni, in gari pot avea loc accidente, furturi sau chiar adevarate tragedii. Tocmai de aceea, autoritatile ar trebui sa instaleze camere de supraveghere. Iata in continuare care sunt beneficiile pe care montarea acestora le poate oferi pasagerilor si angajatilor unei gari:

1. Identificarea si prinderea raufacatorilor. Ca in orice alt loc aglomerat, in gari isi pot face aparitia hoti de buzunare, talhari sau categorii chiar mai josnice de infractori. Acestia considera ca, dupa ce comit o fapta reprobabila, se vor pierde in multime si nu vor mai putea fi prinsi. Daca nu ar exista camere de supraveghere, cel mai probabil asa ar sta lucrurile. Totusi, folosind aceste dispozitive, raufacatorii vor fi identificati cu usurinta si prinsi in cel mai scurt timp, urmand sa fie privati de libertate si sa plateasca pentru faptele lor.

2. Identificarea unor comportamente suspecte. Garile, la fel ca aeroporturile, pietele, stadioanele sau cladirile-simbol, au reprezentat intotdeauna o tinta predilecta pentru teroristi. Deoarece in gari nu exista acelasi nivel de securitate ca in aeroporturi, existenta unor camere de supraveghere poate fi cruciala in surprinderea comportamentului suspect al unui individ sau grup de indivizi si evitarea unor atentate care s-ar putea solda cu pierderea a zeci sau chiar sute de vieti omenesti.

3. Prevenirea unor tragedii. In momentul in care gara este foarte aglomerata, spre exemplu atunci cand soseste in statie trenul care va duce mii de turisti de pe litoral inapoi catre Bucuresti, se pot produce busculade sau chiar veritabile tragedii, daca pasagerii se apropie prea mult de marginea peronului si se dezechilibreaza. Acelasi lucru se poate intampla si in garile mici, in care nu opresc toate trenurile, iar unele dintre acestea trec cu viteze de peste 100 km/h la numai cativa centimetri de peron. Camerele de supraveghere surprind tot ce se intampla intr-o gara si, daca situatia o cere, angajatii vor transmite mesaje la difuzoare, iar paznicii vor interveni prompt.

4. Siguranta si linistea calatorilor. Daca intregul perimetru al garii este acoperit de camere de supraveghere, calatorii se vor simti mai linistiti si vor fi mai in siguranta. Stiind ca nici ei, nici bagajele lor nu vor avea de suferit, oamenii se vor putea concentra pe activitatile lor obisnuite in asteptarea trenului, fie ca vorbim despre vorbit la telefon, navigat pe internet, mancat sau citit.

5. Informatii utilitare. Nu in ultimul rand, camerele de supraveghere din gara pot oferi informatii foarte utile calatorilor. Daca acestea sunt instalate astfel incat sa filmeze panourile de plecari / sosiri, pasagerii pot afla din timp de la ce linie vor pleca sau daca trenurile pe care le asteapta au intarzieri semnificative.

rca-ieftin.ro