Ce este important de retinut inainte de achizitionarea unei biciclete de dama?

biciclete dama

Senzatia de libertate resimtita in aer liber, “calare” pe o bicicleta, poate fi cu greu egalata de altceva. Multe persoane au avut parte de aceasta experienta la varste fragede, atunci cand au pedalat pentru prima oara, motiv pentru care aleg sa beneficieze de ea si acum, la maturitate, deoarece aceasta activitate nu cunoaste limite de varsta. Prin urmare, putem intalni multe modele de biciclete pe strazile din Romania, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Astfel, desi piata de biciclete dama este inca una restransa, din ce in ce mai multe magazine specializate aleg sa includa in oferta lor modele dedicate sexului frumos. Acest fapt este posibil datorita cererii mari din ultimul timp pentru biciclete de dama, alaturi de accesoriile si echipamentele specifice. Femeile au un fizic diferit fata de cel al barbatilor, avand centrul de greutate mai coborat, dar si soldurile mai late. Prin urmare, exista multe modele de biciclete de dama dedicate activitatilor specifice, fie ca este vorba de biciclete de munte sau de oras. In continuare, iti prezentam cateva caracteristici de care poti tine cont inainte de a alege bicicleta ta preferata!

Pentru inceput, trebuie sa iei in calcul faptul ca proba unei biciclete de dama se face cel mai bine direct in magazin. Acolo vei avea parte de modele dedicate, dar si de expertiza specialistilor din magazin. Iata o parte din criteriile de care este bine sa tii cont inainte de achizitionare:

Masurile potrivite

De cele mai multe ori, este bine sa ceri ajutor de specialitate la acest capitol. Riscul este sa iti alegi fie o bicicleta prea mare si grea, pe care o vei manevra cu dificultate, sau un model prea mic, care te poate incurca la pedalat. Alege o bicicleta de dama pe care te poti sui rapid si la care poti apuca ghidonul cu usurinta, fara a trebui sa te apleci prea mult. De asemenea, daca preferi modelele de biciclete de dama cu suspensii, ia in calcul si greutatea ta, inainte de a le calibra.

Zonele de contact

Acest detaliu poate parea putin important, insa punctele de contact joaca un rol major la alegerea unei biciclete de dama. De la priza pe ghidon, pana la seile special concepute pentru bazinul mai lat al femeilor, este indicat sa tii cont de aceste zone care te vor ajuta sa te deplasezi mai usor si mai confortabil. In ultimul timp, multe modele de biciclete de dama au inceput sa aiba ghidonul mai scurt, cu mansoane mai subtiri, pentru o priza mai buna. Si piesele de pe ghidon sunt mai aproape de centru, cum ar fi schimbatoarele sau franele, pentru a putea fi actionate mai rapid.

Ajustarile fine

Cel mai bine este sa faci aceste ajustari in momentul in care te afli in magazin cu scopul achizitionarii unei biciclete de dama. Astfel, specialistii te vor ajuta cu modificarile necesare si ajustarile de finete, dar si cu sfaturi importante, rezultate in urma anilor de experienta in domeniu. Facand apel la un magazin de specialitate, vei avea parte atat de promotii si reduceri (in unele cazuri, chiar de vouchere speciale, ce pot fi folosite la achizitionarea accesoriilor), cat si de amabilitatea si profesionalismul specialistilor, care vor avea grija ca tu sa beneficiezi la maximum de noua ta achizitie!

rca-ieftin.ro