Este sigur sa iti tii banii pe Revolut?

Revolut

Revolut este unul dintre primele sisteme de banking 100% digitale si desi nu este o banca in sine, cu sucursale fizice, cu mii de angajati si cu documentatie stufoasa, reuseste sa convinga milioane de oameni din intreaga lume sa ii foloseasca serviciile.

Care sunt avantajele Revolut?

Acest sistem de banking digital le permite utilizatorilor sa aiba un card bancar, din care isi pot administra finantele aproape la fel cu modul in care si le administreaza de pe un card de la o banca fizica.

Exista o serie de diferente insa, care fac cardurile Revolut sa fie foarte atractive:

  • Permite calatoriile fara griji si plata in orice tara in moneda locala. Partea buna este ca schimbul valutar se realizeaza la cursul zilei;
  • Permite administrarea finantelor direct din aplicatie;
  • Are diverse sisteme de recompensare pentru cheltuielile facute cu cardul;
  • Platile se pot efectua fara plata comisioanelor;
  • Transferurile de bani se fac instant;

Pe langa toate aceste avantaje, Revolut ofera si o platforma care le permite utilizatorilor sa investeasca in actiuni si in criptomonede. Astfel, nu este un simplu sistem de banking, ci este o adevarata platforma de investitii.

Care sunt dezavantajele Revolut?

Nu prea exista dezavantaje. Poate singurul dezavantaj este limitarea sumelor care pot fi retrase de la bancomat, insa acest lucru nu este o problema, in conditiile in care se pot face fara probleme plati direct cu cardul.

Cat este de sigur sa iti tii banii pe Revolut?

Foarte sigur! Platforma ofera o multime de elemente de siguranta, care le permit utilizatorilor sa se protejeze impotriva furtului de identitate si fraudelor. Printre aceste elemente de siguranta se numara urmatoarele:

  • Geolocalizarea. Este un element de siguranta care permite activarea platilor cu cardul doar atunci cand se afla in proximitatea telefonului;
  • posibilitatea de a bloca platile contactless sau platile swipe;
  • Posibilitatea de a bloca retragerile de bani de la ATM;
  • Numeroase elemente de siguranta pentru platile online.

Ceea ce le ofera incredere romanilor in folosirea Revolut este faptul ca recent, platforma a devenit banca cu acte in regula in Romania. Desi pastreaza toate avantajele amintite mai sus, ofera cateva avantaje suplimentare, cum ar fi protejarea fondurilor depuse pe card prin legislatia bancara locala sau alocarea unui cod IBAN.

Astfel, cei care au un card Revolut pot primi salariul direct pe acest card.

Faptul ca ofera si servicii bancare in Romania nu inseamna ca utilizatorii sunt obligati sa treaca la aceste servicii. Cei care nu doresc sa foloseasca Revolut in varianta clasica o pot face in continuare.

Care este istoria Revolut?

Platforma este una noua, fiind lansata in 2015 la nivel mondial. In Romania, cardurile Revolut au ajuns abia in 2018 si de atunci au castigat foarte multa apreciere. Astfel, nu mai putin de 2 milioane de romani folosesc astazi aceasta forma de banking.

Revolut este intr-o continua metamorfoza si cu siguranta viitorul va fi unul in care majoritatea romanilor vor tranzactiona prin aceasta platforma.